Thursday, March 20, 2008

11.03-12.03 Teekond l22nde

2rkasime kyll varakult, kuid autojuht kes meid Lianzhousse viima pidi, oli siiski varajasem. Lugesime skeptiliselt j2etud kirja ning kartsime juba j2rjekordset ylesaamist, kuid 6nneks asjatult. Peagi istusime juba tuttavas autos ja vurasime Guangdongi ja Guanxi provitsi piiri poole. Lianzhous hyppasime autost maha ning asusime linnast v2lja jalutama, et edasi Guilini h22letada. Seda tehes saime loomulikult suurema t2helepanu osaliseks kui ameerikamaal pommiv88ga tantsiv Taliban endale ettegi oskaks kujutada. K6ikjalt k6lavad "ni hao" ja "hello" on juba t2iesti tavalisteks muutunud. Igastahes j6udsime tee 22rde ning peagi s6itsime t88lisi t2is topitud autos, mis meid kuskile Hezhou suunas viima pidi. Hiinlaste arusaam h22letamisest on aga veidi twisted - ca. 100km enne sihtkohta auto peatus ja juht n6udis meilt raha. P2rast "women dingbudong" korrutamist p6genesime bussile ja j2tsime ahne autojuhi meile vihaselt j2rele p6rnitsema. Kyll karmaseadus meile tulevikus k2tte maksab, kuid tyhja sellest.
J6udsime juba 6htuh2maruses Hezhousse ning asusime telkimiseks sobivat kohta otsima. P2rast kerget m2gironimist oligi koht leitud ja lisaks imeilusale vaatele oli ka uni magus. Hommikul 2rkasime varakult ning asusime edasi liikuma. Tunnike vehkimist ning juba istusimegi mikrobussis, mis meid Guilini suunas s6idutas. 6 s6idutundi hiljem, mille sisse mahtus ka soolikate ja muu s22rase s88mine, me sinna j6udsimegi.
Arvestades senist liikumiskiirust, ca. 200km p2evas, ning ehmatusega kaardilt Dali kaugust hinnates, j6udsime j2reldusele, et sinna h22letamiseks l2heks v2hemalt n2dal. Kuid viisad aegusid meil 17 p2eva p2rast... Kergendasime j2llegi rahakotte ja ostsime piletid Guilin-Kunming rongile. J2rgmisel hommikul olime juba Yunnani provintsi pealinnas.

2 comments:

Jane said...

Me kõik igatseme sinu järele kallis Mihkel :)
Inimesed koguaeg küsivad ka sind... :P
Vahva :)

Anonymous said...

Kas te siis guilinis ringi ei vaatanud? Koik raagivad et see on superilus